Glasdörrar skapar lugn

Är trenden med öppna planlösningar på väg att gå över? Jag noterar att det är många som tittar på lösningar för att skapa en lugnare känsla i kök och vardagsrum. Den gemensamma nämnaren för de som letar lösningar på detta är att de har en öppen planlösning.

Jag kunde notera i Corona-tider att vi var fler vuxna hemma samtidigt som försökte få arbetsro. När sonen som går i gymnasiet också blev ordinerad hemmaundervisning så behövdes ännu fler platser där vi alla kunde sitta ostört. Runt lunchtid blev detta ett problem eftersom att vi inte kunde stänga vid köket. Vi hittade då lösningen som jag tror fler skulle ha stor nytta av.

Vi ville behålla det vackra i att ljuset flödar fritt i hemmet och för att ändå kunna stänga mellan vardagsrum och kök så anlitade vi Stoltsmide för att skapa en glasdörr i ett skjutparti. Vips, så kan vi både stänga om oss, samtidigt som vi ser varandra, vilket är uppskattat. Utöver komforten som detta inneburit för oss så är vi i familjen också överens om att denna glasdörr i smide är otroligt snygg. På så vis har vi också fått en vackrare våning där krukor, mattor, matbord och kök samspelar på ett fint sätt.

Jag tittade en del både på instagram och andra inspirationssidor innan vi bestämde oss. Vi valde en takhängd lösning där dörrparet löper i en skena som gör hela konstruktionen väldigt stabil. I vår planering kunde vi ha valt en hel del tillval, men gick tillslut för det simpla i öppna glasytor och svartlackerad metallram. Vi fick hjälp med ett hembesök där konstruktörerna mätte in hela ytan så att lösningen blev skräddad för vårt utrymme. Detaljen att allt passar helt perfekt kostar lite extra, men gör förmodligen hela skillnaden. Vi kan varmt rekommendera att kolla in deras utbud innan ni bestämmer er.