Inred med plastmattor

En plastmatta är ett enkelt såväl som funktionellt sätt att variera inredningen i hemmet. Genom att lägga in en matta i annat material i ett rum skapas en intressant kontrast som förhöjer känslan i hela bostaden.

När det gäller material kan plastmattor vara tillverkade antingen helt av plast, eller av en blandning av garn och plast. De olika materialen ger olika struktur och utseende, så bara här finns en hel del val att ta ställning till när du inreder ditt hem.

Några enkla tips för att optimera plastmattans funktion i hemmet är för det första att se över i vilket rum den kommer bäst till sin rätt. Det allra vanligaste är att lägga in en plastmatta i kök eller hall – dels på grund av att den är enkel att rengöra, och att golvet oftast blir smutsigt i just dessa rum. Dels för att mönstrade eller färgglada mattor gör sig bäst på mindre golvytor.

Det går dock utmärkt att använda plastmattor även i andra rum, då det finns ett oändligt sortiment av färg, mönster och material, som kan anpassas till vilken inredningsstil som helst.

Plastmattor är dessutom vändbara, vilket gör det otroligt enkelt att variera inredningen, genom att vända på mattan och snabbt få ett inverterat mönster!

När det gäller hållbarhet är plastmattor kanske det bästa valet, då de är mycket slitstarka och tåliga. De varken fransar sig, som vävda mattor, eller samlar på sig damm och smuts. Tack vare detta är de dessutom väldigt enkla att rengöra, även med vatten.

Vill du ha en förändring i din inredning är plastmattor helt enkelt ett snabbt, lätt och snyggt alternativ, som låter dig välja mellan en mängd olika funktioner, storlekar, färger, mönster och strukturer. I rätt rum och i rätt utförande kan plastmattan göra stor skillnad för helhetskänslan i din bostad.