Storstädning – är det nödvändigt?

På en daglig basis städar de allra flesta svenskar i sina hem, men de där riktiga storstädningarna kan vara betydligt svårare att få till. Under dagarna så plockar man undan disk, torkar av ytor, plockar undan kläder och möjligtvis drar fram dammsugaren för att ”ta det värsta”. Att städa på detta vis är naturligtvis bra, men då och då kan det vara väl rekommenderat att göra en ordentlig storstädning.

Vad är en storstädning?

En storstädning är en städning som inkluderar alla vinklar och vrår i ditt hem. Du kanske rensar ut skåp och lådor och gör dig av med sådant som du inte behöver. Köksluckorna får sig en ordentlig tvätt och det blir även snyggt och rengjort inuti skåpen. Alla golv moppas och detta även under badkaret, du vet det där utrymmet som du medvetet glömmer bort för att det helt enkelt är för jobbigt att ta tag i.

Hur ofta behöver man göra en storstädning?

Hur ofta man kan behöva en storstädning beror främst på hur mycket man städar till vardags och även hur många det är som bor i hemmet. Rekommendationen brukar vara att man försöker få till två storstädningar om året, till exempel en på sommaren och en under vintern. Det kan kännas väldigt jobbigt att ta tag i detta själv, speciellt om man är äldre eller har väldigt lite tid till vardags. Om du inte vill, orkar eller kan utföra din storstädning själv kan du vända dig till ett företag som hjälper dig att lösa problemet. Hos stadenergi.se kan du t.ex. beställa storstädningar när som helst under året och till riktigt förmånliga priser. Betalar du skatt i Sverige har du även rätt att nyttja RUT-avdraget, vilket gör att du endast behöver betala hälften av den totala kostnaden som städningen skulle ha kostat. Läs mer om storstädning i Stockholm hos stadenergi.se eller gå direkt till länken här https://www.stadenergi.se/privat/storstadning-stockholm/