Dörrhandtag för alla rum

Vi har just avslutat renoveringen av vår villa och man inser att många beslut har kommit stegvis. När vi hade renoverat klart köket och bytt ut alla kökshandtag så såg vi på rummen intill på ett nytt sätt. Det första vi konstaterade var att vi behövde göra något åt innerdörrarna som inte längre kändes så roliga.

Vi hittade nya kvalitetsdörrar från Ekstrands men gillade inte riktigt stilen på de innerdörrshandtag som de erbjöd ihop med modellerna. Vi valde dörrmodellen DS/S5 i en vit kulör (NCS s0502-Y) med semimassiv kärna som har asymmetriska dekorfräsningar som skapar ett eget liv åt dörren. En otroligt vacker dörr som kräver sitt dörrhandtag.

Vi hittade snabbt Beslag Designs sortiment hos frontapply.se som både erbjuder ett brett sortiment och snabb leverans. Det vi upplevde som väldigt skönt var att de har personlig och snabb kundsupport trots att de bara har e-butik inom dörrhandtag. Nedan en bild på det sortiment vi stod och valde mellan.

Innan vi bestämde oss för vilket vi skulle välja så slog det mig hur prisvärt det är att byta ut dörrhandtagen med tanke på vilken upplevd skillnad man får i huset. Vi har fyra dörrar på undervåningen varav en toalettdörr som också behöver ett toavred. Dörrhandtag hos frontapply.se kostar från 230 kronor upp till 950 kronor styck vilket innebär att totalkostnad hamnar från 1000 kronor upp till som mest 4000 kr. Med tanke på att varje innerdörr kostar från 3000 och uppåt så är inte kostnaden problemet ens på de dyraste dörrtrycken.

Vi valde tillslut ett ganska billigt dörrhandtag som heter Koster i krom med ett skönt och snyggt grepp i svart. Designen har raka linjer och vinklas i 90 grader ut från dörren med en slät cylinderformad greppbar yta. Vi är sååå nöjda och totalt gick det på 1298 kronor.