Ikea-tips för uterummet

Det finns en del praktiska saker att ta hänsyn till innan man inreder ett uterum eller en uteplats; bland annat materialval, användningsområde och faktiska möjligheter. Hos Ikea går det att hitta såväl miljövänliga som slitstarka och prisvänliga utemöbler, sol- och vindskydd, inredningsdetaljer med mera. Serien ÄPPLARÖ är ett exempel på detta, med möbelstommar tillverkade av akacia.

Ikeas serie ÄPPLARÖ

I möbelserien ÄPPLARÖ ingår tidlösa, neutrala och lättplacerade möbler som passar i många miljöer och sammanhang. Acacia lämpar sig särskilt väl för utomhusbruk eftersom det är ett naturligt hårt träslag, mycket tack vare träfibrernas höga densitet. På Ikea tipsar man om att lasera om akaciamöbler med jämna mellanrum för bästa hållbarhet.

Oavsett vad utrymmet ska användas till, behöver man ta hänsyn till det egna behovet och de faktiska möjligheterna. Drömmen om ett enormt matbord med matchande stolar, loungefåtöljer med gosiga plädar och stora krukor fyllda med växter, blommor och örter kanske inte är genomförbar, så vad är alternativet?

Flexibla lösningar och möbler

Har man tillgång till såväl uterum, altan och balkong är det smart att köpa flexibla möbler som är lätta att flytta och använda för olika ändamål. En fällbar stol eller fåtölj kan flyttas ut för en stunds vila i solen och ett fällbart bord kan tjäna som avställningsplats för kaffetermosen, böckerna eller vinkaraffen, beroende på behovet just då.

För den som gillar att mixa olika stilar, material och mönster är det enkelt att välja till textilier, stolsdynor, plädar och andra inredningsdetaljer från Ikeas stora textila delning. För den som föredrar att allt går i samma stil ryms såväl stolar, fåtöljer, solstolar, matbord, avställningsbord mm. i serien ÄPPLARÖ.

Skydd mot sol, vind och vatten

I serien SEGLARÖ/SVARTÖ finns bland annat parasoller och vindskydd som går att vrida och vinkla som du vill för att skapa skydd mot sol, vind, insyn etc. Själva parasollen har en solskyddsfaktor som motsvarar 50+, vilket innebär att det blockerar mer än 90 % av all ultraviolett strålning. Det är roterbart 360 grader vilket gör att det skyddar 24 timmar om dygnet, i alla lägen.