Mysigt och ljus barnrum i vår

I de rum som tillhör våra små bör det inredas med extra mycket kärlek. Trots allt vill vi ju ha det allra bästa möjliga till barnen, så här gäller det att tänka till lite extra. Ett barnrum är överhuvudtaget en lekfull plats, där det handlar om att hitta en fungerande mix av både förvaring och härlig lekyta. Hur vi inreder eller fixar till barnrummet varierar också från en årstid till en annan. Höst och vinter är fokus att skapa värme på olika sätt, medan våren handlar om att släppa in ljus och omfamna den sköna årstiden som ligger framför oss. Hur fixar du då till barnrummet inför våren? Här nedan ska vi ge tre tips.

1. Börja med en vårstädning. De flesta föräldrar vet att ett barnrum på kort tid kan förvandlas till något som mest liknar en rivningstomt. Av den anledningen är det bra att börja med en riktig storstädning av ytorna för att på så sätt skapa en bra förutsättning för det förnyade rummet.

2. Släpp in ljuset. Att skapa mer ljus i ett rum är inte särskilt komplicerat; självklart ser vårsolen till att bidra med den uppgiften på ett alldeles förträffligt sätt men lite kan du bidra till detta själv. Börja med att byta ut de ”tunga” höstgardinerna i rummet till en variant som släpper in lite mer dagsljus.

3. Byt ut kulörerna i rummet. Sängöverkast, kuddar och annat kan behöva en översyn inför den nya årstiden där du väljer kulörer som hör våren och sommaren till. Var inte rädd för starka kulörer; detta är ju trots allt ett barnrum som ska främja lekfullheten!

Det kanske viktigaste av allt när du ska inreda ett barnrum är att involvera barnen; det är ju faktiskt de som ska bo där och genom att de får vara med och välja minskar risken att du får bakläxa!