Så fixar du balkongen inför våren

När de första snödropparna tittar fram under ett smältande snötäcke och den första solstrålen ler tar de kreativa idéerna fart inne i huvudknoppen. Bland de första platserna i hemmet där vårförvandlingen tar vid, är balkongen eller uteplatsen. Ta del av tre tips på hur din balkong blir riktigt vårfin.

1. Skapa ett ombonat golv

En vacker och blomstrande balkong med små örter, ljus och söta möbler förlorar i bekvämlighet om golvet är fult, kallt och försummat. Ingen vill gå barfota på smutsig cement och det krävs faktiskt inte så mycket för att få till stånd ett inbjudande golv. Lägg in en snygg plastmatta eller lägg in trallar om du har tid. Även kakel och klinkers blir alltmer populärt på balkonger. Tänk på att ditt balkonggolv avspeglar resten av inredningen och stilen.

2. Odla din egen lilla trädgård

Varför inte bli din egen balkongbiolog? Man behöver inte ha en stor tomt för att odla ekologiskt. Tomater, vinbärsbuskar, örter och jordgubbar älskar att vistas i solen på balkongen och visst är det gott att bara kunna gå ut och ta sig en näve persilja till lunchsalladen? Mängder av fröer och plantor kan köpas i butikerna och är superenkla att odla på våren, lagom för att de skulle växa till sig till sommaren. Så bejaka dina gröna fingrar och ta grepp om spaden.

3. Ljusglimtar i tillvaron med stearinljus, LED-belysning och annat

Balkonger är underbara att vistas på och har du en inglasad modell kan du dra nytta av tiden längre in på hösten och tidigare på vårvintern innan de ljusa sommarkvällarna tar över. Snåla inte med ljus, lyktor och mysig belysning som för tankarna till ett café i Syditalien. Din inredning, dina möbler och dina växter kommer alla i bättre dager med rätt ljussken.

Låt oss avrunda

Att inreda en balkong behöver inte kosta mycket och det är många gånger de små detaljerna som skapar helhetsintrycket. Omfamna våren med inspiration och skapa din egen stil. Det finns inga regler som begränsar dig. Din balkong är din oas – din egen.