Så fixar du gästrummet snyggt inför våren.

Gästrummet är ett rum som kanske inte används varje dag, eller ens varje månad. Det kan därför vara klokt att göra det i ordning efter säsong och på våren kan det handla om att göra rummet ljusare och mer hemtrevligt. Här får du tre bra tips på vad du kan göra.

1. Byt sängkläder och textilier

I gästrummet kanske man inte alltid har det bäddat med lakan i sängen men ofta ligger där trots allt ett täcke och ett par kuddar. Det kan vara dags att ta ut och vädra eller byta ut dem när våren närmar sig. Det kan också vara på tiden att byta ut gardinerna. Kanske kan du sätta upp gardiner med vårblommor eller lite ljusare färger?

2. Rensa bort gamla saker

I gästrummet kan det ofta samlas sådant som man inte behöver för tillfället. Mot våren kan det dock vara klokt att göra en rejäl rensning och städa ut sådant som inte blir använt.

3. Städa ordentligt

Hur ofta dammsuger du under sängen i gästrummet? Inte särskilt ofta? För det mesta blir gästrummet en sådan plats där dörren stängs och sedan bara öppnas när en övernattande gäst kommer på besök. Det kan dock vara klokt att vädra ur ordentligt, skaka mattor, damma och se till att allt är fräscht inför våren. En rejäl golvtorkning kan behövas, och damm skapas faktiskt trots att ingen befinner sig i ett rum.

Ett gästrum kan ofta bli stående under en längre tid om man inte har några övernattande gäster. Men bara för att det inte används får man inte glömma bort det. I de allra flesta fall samlas damm och ludd i sängar, gardiner och i skrymslen i rummet. När våren närmar sig blir det ljusare och trevligare och då kan också gästrummet behöva en städning!