Sovrumstrender 2019

När 2019 snart står framför dörren och knackar på, så kan det vara intressant att veta vilka trender som följer med. För dig som är sugen på att göra om ditt sovrum eller addera en eller två saker, så kan du läsa mer om de kommande trenderna här nedan. Sovrumstrender är några av de tendenser som snabbt kommer och som går lika snabbt, så häng med!

Minimalistiska sovrum

Ryggar du baklänges när du hör ordet minimalistisk i samband med sovrum, eller tycker du det låter som en alldeles förträfflig idé? Hur som helst så sprider sig minimalismen även in i sovrummen, där det istället fokuseras på att skapa originella väggtexturer och golvytor, för att sedan inreda med en stor säng, en enkel men pampig taklampa och någon enstaka möbel. Glöm färgklickar, i alla fall i stora mängder.

Naturmaterialen fortsätter

Redan 2018 var året då naturmaterialen tog stor plats hemma hos människor, och detta fenomen fortsätter. Trä i alla modegenrer, läder, ekologisk bomull, bambu, lintyger och växter för att knyta samman alltihop, gör att du både kan känna dig modemedveten och nära naturen på samma gång. Inget syntetiskt – bara äkta och naturliga material.

Handgjorda sängar och möbler

Okej, att köpa handgjorda möbler kostar skjortan, men har dock blivit alltmer populärt och är en kommande trend 2019. Med detta sagt behöver du inte köpa flera produkter utan kan välja ut en kreativ sak som utgör sovrummets medelpunkt – såsom sängen eller en fåtölj. Även handgjorda inredningsdetaljer såsom mattor eller textilier, där mönstret bara finns i begränsad utgåva, har blivit alltmer förekommande i sovrummen nuförtiden.

Ofullkomlighet

2019 inleder med chansen att ta in möbler i sovrummet som är annat än perfekta. Halvfärdigt slipade dörrar, skrovliga väggytor, handgjorda textilier med lite sneda mönster…Stäng ute det perfekta och omge dig med prylar som har en ofulländad finish.