Tips för en snyggare gästtoalett

I dag är gästtoaletter inte fullt lika vanliga som de varit tidigare, men i de fall man fortfarande har en sådan kan det vara trevligt att fixa till den lite extra inför våren. Kanske planerar man att ha en grillfest eller annan tillställning? Då kan en trevlig gästtoalett vara mycket bra att ha. Här får du ett par tips som kan vara bra att känna till!

1. Byt handdukar och färgtema

Inför vintern är det vanligt att man använder sig av mörkare färger på handdukar och andra dekorationer. Tvålen kanske har fått juldoft och ljusslingan hänger i fönstret. Inför våren är det  dags att göra om på det. Handdukarna kan med fördel få ljusare färger i kanske grönt, gult eller rosa. Tvålen byts ut till en med blomsterdoft och ljusslingan byts ut mot en blomma. Vårens intåg ska kännas även på toaletten!

2. Designa med dekorplast

Om gästtoaletten känns lite tråkig kan man enkelt dekorera den med så kallad dekorplast. Det finns både färdiga motiv man kan köpa eller hela ark där man själv klipper ut önskade former, texter eller annat och klistrar upp på speglar, kakel eller fönster.

3. Städa ordentligt

Det kanske allra viktigaste man gör är att städa gästtoaletten ordentligt. Ofta kan den bli lite försummad om den inte används så ofta och då kan en rejäl vårstädning vara på sin plats. Speglar kan behöva putsas, skåp rensas och fogar i kakel kan ha blivit bruna av smuts. Allt det är sådant som kan behöva göras i ordning inför våren.

En gästtoalett är ofta en sådan sak som kan göra stort intryck på gästerna. När man går på toaletten vill man att det ska vara rent och fräscht och man ska kunna känna sig välkommen. Inför våren kan en rejäl uppfräschning vara på sin plats! Här får du tipsen!